In de Wolken: Mama-Baby Mini-Retreat

“Mother,
Formed from the depths beneath your heart,
You know us from the inside out.”
(John O’Donohue)

Van zodra ze voor het eerst nieuw leven in haar armen houdt, verandert er iets drastisch in het leven van een vrouw. De stap van jonge vrouw naar moeder is enorm en haar hele wezen maakt een reuzensprong: ze staat nu ook in voor de zorg van haar pasgeboren baby(’s)..

De weg van het (prille) moederschap beweegt als de zee. Nu eens zachtjes golvend, dan weer een storm. Met tijden een eenzame zoektocht, met tijden een heuse ontdekking van innerlijke kracht. Soms zijn we ‘in de wolken’, op andere moment ervaren we verdriet of frustratie. En dan die lange dagen en nachten en dagen en nachten van voeding geven en zorg dragen. Het afstemmen met de partner en/of andere zorgverleners. En natuurlijk: zelfzorg. Wat een reis!

Tijdens dit mama-baby verwen-momentje, is het ons verlangen om moeders (met baby’s tot 1 jaar) rust en ruimte te geven – en dit in het bijzijn van haar baby, haarzelf én andere moeders. De mini-retreat vindt plaats in de prachtige locatie van de tempel yurt in het natuurparadijs van de permacultuur leefgemeenschap De Weegbree. In de warme, ronde ruimte voelen en voeden we onszelf, in contact met de natuur in en om ons heen.

Vanuit haar jarenlange ervaring als vroedvrouw en de opvoeding van haar vijf zonen, zal Kitty ruimte en tijd scheppen om ervaringen te delen en te luisteren naar elkaar over alles wat ons als moeders raakt. Mama van een zoontje en bewegingsfluisterares Caroline S’Jegers zal zorgen voor momenten van rust en relaxatie in het lichaam via muziek, verdieping en beweging. Samen eren we onze eigen (weder)geboorte als moeder van onze baby’s.
Jij en je baby(’s) zijn welkom, met alles wat er is!
Ook als dit niet je eerste baby is, ben je van harte welkom. Elke nieuwe geboorte brengt een (weder)geboorte in het moederschap.

Op de middag delen we een gezamenlijke potluck, dus neem ieders een lekkere maaltijd mee.
We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten en raden aldus aan om tijdig je plekje te reserveren!

Facebook event, klik hier!

Data: zaterdag 15 juni 2019 (10-13u)

Locatie: Tempel yurt, De Weegbree vzw, Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver (parkeren bij Atelier Verstrepen). Info over wegbeschrijving: deweegbree.be/wegbeschrijving.

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een lekkere maaltijd voor de potluck, warme en zachte spulletjes voor je baby, iets om te schrijven, een voorwerp voor op het altaar. Wij voorzien water, thee en iets lekkers.

Bijdrage: 20-30 euro (sliding scale)