‘In de Watten’ (Retreat voor zwangere vrouwen)

“Never have you traveled farther inward
Strengthening inside the night of your womb.”
(John O’Donohue)

Van zodra een vrouw bevrucht wordt, krijgt ze een onzichtbare, stralende gloed om haar heen. In haar lichaam speelt de mysterie en de magie zich af: een kind vormt zich in de baarmoeder! Over de periode van negen maanden, krijgt de vrouw de tijd en ruimte om zichzelf fysiek, emotioneel, mentaal én energetisch voor te bereiden op de geboorte van haar baby én op de hergeboorte van haarzelf als moeder. En dat brengt gegarandeerd heel wat met zich mee…

Tijdens deze retreat-dag zullen we onszelf en elkaar heerlijk ‘in de watten’ leggen en dit in de prachtige locatie van de tempel yurt in het natuurparadijs van de permacultuur leefgemeenschap De Weegbree. In de warme, ronde ruimte voelen en voeden we onszelf, in contact met de natuur in en om ons heen. We geven het lichaam voluit de aandacht en liefde die het verdient.

Vanuit haar jarenlange ervaring als vroedvrouw en de opvoeding van haar vijf zonen, zal Kitty ruimte en tijd scheppen om te delen rond dat wat ons als zwangere vrouw raakt. Onze verlangens en angsten rondom het verloop van de zwangerschap en het proces naar de bevalling kunnen geuit worden. Bovendien zal mama van een zoontje en bewegingsfluisterares Caroline S’Jegers zorgen voor momenten van rust en relaxatie in lichaam, hart en ziel – via muziek, stilte en beweging. Samen eren we het natuurlijke proces dat de zwangerschap met zich meebrengt.
Je bent welkom, met alles wat er is!

Op de middag delen we een gezamenlijke potluck, dus neem ieders een lekkere maaltijd mee.
We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten en raden aldus aan om tijdig je plekje te reserveren!

Facebook event, klik hier!

Data: zondag 21 april 2019 (10-17u)

Locatie: Tempel yurt, De Weegbree vzw, Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver (parkeren bij Atelier Verstrepen). Info over wegbeschrijving: deweegbree.be/wegbeschrijving.

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een lekkere maaltijd voor de potluck, warme en zachte spulletjes voor je lichaam, iets om te schrijven, een voorwerp voor op het altaar. Wij voorzien water, thee en iets lekkers.

Bijdrage:
* 50-65 euro (sliding scale) – (terugbetaling van 14 euro mogelijk)
* We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten in de yurt. Reserveer daarom tijdig je plekje.
* Registratie via contact@carolinesjegers.com. Mail gerust voor meer info!