Workshop voor mannen

Door Marc van Hummelen van Villa VanZelf vzw
 
Genoeg van de stapels wegwerpmesjes of luidruchtige scheerapparaat, en een branderige of ontstoken huid? Vergeet dan even de horror-reputatie van het open scheermes en leg je toe op de kunst van het klassieke scheren.
 
In deze workshop belicht Marc de eigenschappen van het mes en toont hoe je het vlijmscherp kan houden, en overloopt daarna een routine van het scheren zodat je thuis zelf met alle kennis ter zake met je nieuwe vaardigheid aan de slag kan.
 
In deze workshop dus een portie theorie, maar vooral praktijk, het is vooral de bedoeling dat je je eigen eerste stappen in de scheerambacht zet. Er wordt gezorgd voor een basisset voor elke deelnemer: een scheermes, kommetje en kwast, spanriem, scheercrème en spiegeltje. Waar je zelf voor zorgt is 2 kleine badhanddoeken. Je mag natuurlijk je eigen materiaal meebrengen als je dat hebt.
Marc Van Hummelen is ervaringsdeskundige in het klassieke scheren: hij vond een vijftiental jaren geleden zijn vaders open mes op zolder en leerde er zich mee scheren. Hij leerde de finesses van het nat scheren bij enkele meesterkappers: in 2005 tijdens een cursus bij lokale legende Kapper James in café Monk, en recent bij Robert Chevalier in de Messenwinkel.
 
 
Prijs van de avond: 40 euro
Inschrijven op: inschrijven@deweegbree.be  (uiterste inschrijfdatum : maandag 9 mei)