“Don’t hide your beauty behind the trees,
but swirl around them, and let the air
take you home sweet home.”
(Caroline S’Jegers)

We kennen allemaal het gevoel van ‘sneller’ te willen gaan en ‘meer’ te willen kunnen. Het kan ons een steuntje-in-de-rug geven om te groeien als mens, om te bewegen in de richting van onze passies. Echter, vaak willen we zoveel meer en anders, dat we daarbij onszelf verloochenen. Dat we onszelf minder goed in ons lijf gaan voelen. Alsof we pas de moeite waard zijn van zodra we iets ‘bereikt’ hebben. Als vrouwen doen we daar vaak nog een schepje bovenop: we willen zo graag onze droom volgen, maar zijn bang en steken onszelf al snel weg achter ideeën van niet-genoeg. Of we gaan ‘pleasen’, om toch maar geliefd te worden. Alsof we de ruimte niet mogen nemen om helemaal ten volle onze eigen kracht en schoonheid te delen met onszelf én de wereld om ons heen…

Tijdens deze ‘Home Sweet Home’ retreat-dag nemen we alle ruimte om contact te maken met onze innerlijke bron van wijsheid. In contact met onszelf, andere vrouwen en de natuur in/om ons heen, voelen we welke beweging genomen wil worden en welke waarheid gesproken wil worden. We leren meer thuis te komen in onszelf van zodra we dit basisvertrouwen dieper kunnen verankeren in onszelf. Soms vraagt het leven aan ons om een sprong te wagen, op andere momenten hebben we nood aan rust en stilstand – om van daaruit opnieuw geïnspireerd te worden. We delen onze ‘natural next swirl’ met elkaar (wat is de eerstvolgende, natuurlijke stap die van ons gevraagd wordt om te nemen?) en verbinden ons met het mysterie van ons vrouw-zijn, in al haar aspecten.

Deze dag re-treat vindt plaats in de prachtige tempel yurt te permacultuur leefgemeenschap De Weegbree. In de warme, ronde ruimte voelen en voeden we onszelf, in contact met de natuur in en om ons heen. Voor het avondritueel maken we buiten een vuur op de ceremonieplek.

Caroline S’Jegers zal je begeleiden op een verdiepende exploratiereis door middel van dans, embodiment, opstellingswerk, natuurbeleving, poëzie, rituelen en muziek. Ze wordt daarbij ondersteund door vuurvrouw en space holder Lise Orye.

Programma:
– Embodied | Ecstatic Dance Sanctuary (dans en beweging, creatieve en poëtische sharings)
– ‘Natural Next Swirl’ (intentie en attentie)
– ‘Nature & Sound Bathing’ (stilte in de natuur)
– Opstellingswerk rond collectief, gedeeld thema
– Lunch (soep en brood) en avondmaaltijd (potluck)
– Afsluitend vuurritueel
– Organisch verloop van de dag.. (er is ruimte voor jouw eigen noden, in verbinding met de groep)

Datum: zaterdag 30 mei 2020 (welkom vanaf 9u30, start 10u – einde voorzien rond 21u30)

Locatie: Tempel yurt, De Weegbree vzw, Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver (parkeren bij Atelier Verstrepen). Info over wegbeschrijving: deweegbree.be/wegbeschrijving.

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een potluck gerecht, iets om te schrijven, een voorwerp voor op het altaar. Wij voorzien water, thee en iets lekkers.

Bijdrage: 75-95 euro (sliding scale, betaal volgens je eigen mogelijkheden)
Wij voorzien thee, soep en brood. Breng zelf een potluck gerecht mee voor de avondmaaltijd.

Registratie:
* Registratie via contact@carolinesjegers.com.
* Je registratie is pas compleet van zodra je het bedrag of een voorschot hebt overgeschreven.
* We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten in de yurt. Reserveer daarom tijdig je plekje