De lente komt er aan, en dat willen we vieren! Op 22 april organiseren we een Crowd Seeding Benefiet voor jong en oud!

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★★
22 APRIL 2017 * CROWD SEEDING BENEFIET
… met hapjes en drankjes, activiteiten voor de kids, workshops, bloemen zaai-actie, lezing door Rob Greenfield (Trash Me) en vuurshow plus muziek door Johaness Sieman!
… in ons permacultuur-natuurparadijsje De Weegbree!
★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★★

Dompel je onder in de natuurlijke vibes van De Weegbree en kom meegenieten van heerlijke activiteiten, lekker eten en drinken, fijn gezelschap, een spectaculaire vuurshow en live muziek met Johannes Siemann, een interessante talk door Rob Greenfield (Amerikaanse Trash Me-TV vedette die komt vertellen over afvalreductie), randanimatie voor de kids, en zoveel meer!

Zoals velen onder jullie weten, hebben we vorig jaar een grootschalige actie gedaan “Crowd Weeding”, waarbij we de strijd zijn aangegaan tegen gifstoffen in de landbouw. Meer specifiek hadden we een weddenschap gesloten met de maisboer die zijn stuk land – gelegen naast De Weegbree – met ‘round up’ (herbicide) wilde besproeien. En we zijn in onze opzet geslaagd! Geen gif maar bloemen komen er op het veld! En de boer doet zelfs mee!

Daarom organiseren we een benefiet! Jullie helpende handen, donatie en/of aanwezigheid is van grote steun voor ons! En we hebben een prachtig programma samengesteld (onder voorbehoud van wijzigingen).

★ PROGRAMMA ★

Zaterdag 22 april 2017

13u: Welkom! Met soep en hapjes.
14u: Zaai actie
15u30: Kinderanimatie, workshops ‘lippenbalsem maken’ en ‘houtbewerken’ en meer!
17u: Lezing Rob Greenfield (Trash Me)!
18u: Eten
20u: Vuurshow aan het vuur plus live muziek door Johanness Sieman (Barba Rossa)

★ ROB GREENFIELD ★

Rob Greenfield is een Amerikaanse TV vedette wiens filmpjes over afvalreductie viraal is gegaan over het internet: Trash Me, Not Your Typical Zero Waste Project. Voor 30 dagen lang droeg hij al het afval dat hij maakte als een kledingstuk rond zijn lichaam. Na 30 dagen was dit het resultaat: www.youtube.com/watch?v=9vCstrZ7ilk.

Rob beschrijft zichzelf als avonturier, activist en ‘dude making a difference’. Zo heeft hij twee keer door heel Amerika gefietst op een bamboe fiets, een jaar zonder douchen geleefd en meer dan duizend keer gedumpster divet. Hij woont in een tiny off grid huisje in San Diego (die hij inmiddels heeft omgevormd tot tien kleine huisjes voor daklozen) en geeft lezingen op TEDx.

Tijdens ons feest komt hij een lezing geven en tevens zal hij de ganse dag aanwezig zijn. (Deze lezing zal in het Engels gegeven worden met mogelijkheid tot vertaling naar het Nederlands!)

★ JOHANNES SIEMANN (Barba Rossa) ★

Johanness Siemann is een all-round-talent: van muziek maken tot hout bewerken, van clownerie voor kids tot gevaarlijke vuurshows. Hij doet het allemaal EN neemt je helemaal mee in een wereld van magie en verwondering.

Hij zal voor ons een exclusieve vuurshow verzorgen. Meer over zijn spectaculaire shows zie je hier: www.barba-rossa.be.

We eindigen onze benefiet met een exclusief concert van Johannes Siemann. Wordt betoverd door zijn prettige energie, lach met zijn grappige teksten en laat je wegdrijven in zijn gepassioneerd gitaarspel. Tijdens dit concert vragen we om niet te praten – zodat Johannes in direct contact met het publiek zijn verhalen kan zingen.

Droom alvast heerlijk weg: www.soundcloud.com/johannes-siemann.

★ CROWD SEEDING ACTION ★

Naar aanleiding van onze grootschalige actie “Crowd Weeding” van vorig jaar, zullen we – als het weer meezit – bloemen zaaien op het veld naast ons. En jij kan meedoen!

* Josse aka Eco Manus – onze ‘ecologische manus van alles’ – zal de zaai-actie begeleiden met zijn kennis en kunde.
* Donaties voor de aankoop van het zaad is van harte welkom!
* Meer info over de actie van vorig jaar: www.deweegbree.be/crowd-weeding-19-juni-2016.

★ WORKSHOPS en meer! ★

* Bij een geslaagd feest hoort kindergrime! Lise schminkt de kids als tijger of vlinder, monster of piraat. Ook voor de gedurfde volwassenen onder ons!
* Noralie, Caroline en Marleen nemen de kids mee op tocht door De Weegbree via verhalen en andere losgeslagen activiteiten.
* Miriam geeft een workshop ‘lippenbalsem maken’ met natuurlijke ingredienten!
* Lars aka De Groene Fietser – onze ‘low-impact tuinman’ – neemt je met plezier mee in zijn tuin en deelt zijn wijsheid met je.
* Karel toont je hoe je hout kan sorteren en klieven. Vragen kan je steeds aan hem stellen!

★ HEALTHY FOOD ★

* Als permacltuurplek is gezond eten zeer belangrijk voor ons! Leen verzorgt een heerlijke avondschotel – voor 10 euro!
* Hans zal het beste brood in omstreken voor ons bakken.
* We verzorgen lekkere drankjes, hapjes, soep, … aan schappelijke prijzen.

★ INFO & VRAGEN ★

Website: www.deweegbree.be
Mail: info@deweegbree.be

Facebook event: www.facebook.com/events/269642443465547

Wegbeschrijving: www.deweegbree.be/wegbeschrijving