Roaring Soul | re-treat voor Vrouwen
Zaterdag 2 mei 2020
De Weegbree (nabij Mechelen)

“Within each of us there is a roaring.”
(Oriah Mountain Dreamer)

In ieder van ons leeft er een oerklank die gehoord wil worden. Een lied dat gezongen wil worden. Een adem die genomen wil worden. Een waarheid die uitgedrukt wil worden. Een beweging die gemaakt wil worden. Een liefde die gedeeld wil worden. Dit is onze brullende ziel. Misschien fluistert ze haar verhalen in je oren, of misschien is ze luid, scherp en duidelijk. Hoor je het geronk van je ziel? En durf je te luisteren?

In deze huidige tijd, waarin materialisatie en de uiterlijke wereld domineren, leren we als vrouw al snel af om te vertrouwen op ons innerlijk weten. In Roaring Soul ligt de focus op het terugvinden van die innerlijke roep – in verbinding met de oerstem van de aarde. Soms vraagt het leven aan ons om een sprong te wagen, op andere momenten hebben we nood aan rust en stilstand – om van daaruit opnieuw geïnspireerd te worden. Tijdens deze dagretreat delen we onze ‘natural next swirl’ met elkaar (wat is de eerstvolgende, natuurlijke stap die van ons gevraagd wordt om te nemen?) en verbinden we ons met het mysterie van ons vrouw-zijn, in al haar aspecten. Door bewust contact te maken met de diepe vrouwelijke oerkreet in onszelf, komen we steeds dichter bij onze natuurlijke essentie.

“When you hear my breathing as I am giving birth to yet another breakthrough,

praise me with open arms, and call me into life again.”
(Caroline S’Jegers)

Deze dag re-treat vindt plaats in de prachtige tempel yurt te permacultuur leefgemeenschap De Weegbree. In de warme, ronde ruimte voelen en voeden we onszelf, in contact met de natuur in en om ons heen. Voor het avondritueel maken we buiten een vuur op de ceremonieplek.

Caroline S’Jegers zal je begeleiden op een verdiepende exploratiereis door middel van dans, embodiment, opstellingswerk, natuurbeleving, poëzie, rituelen en muziek. Ze wordt daarbij ondersteund door vuurvrouw en space holder Lise Orye.

Programma:
– Embodied | Ecstatic Dance Sanctuary (dans en beweging, creatieve en poëtische sharings)
– ‘Natural Next Swirl’ (intentie en attentie)
– ‘Nature & Sound Bathing’ (stilte in de natuur)
– Opstellingswerk rond collectief, gedeeld thema
– Middagmaaltijd (soep en brood) en avondmaaltijd (potluck)
– Afsluitend vuurritueel
– Organisch verloop van de dag.. (er is ruimte voor jouw eigen noden, in verbinding met de groep)

Datum: zaterdag 2 mei 2020 (welkom vanaf 9u, start 9u30 – einde voorzien rond 21u30)

Locatie: Tempel yurt, De Weegbree vzw, Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver (parkeren bij Atelier Verstrepen). Info over wegbeschrijving: deweegbree.be/wegbeschrijving.

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een potluck gerecht, iets om te schrijven, een voorwerp voor op het altaar. Wij voorzien water, thee en iets lekkers.

Bijdrage: 75-95 euro (sliding scale, betaal volgens je eigen mogelijkheden)
Wij voorzien thee, soep en brood. Breng zelf een potluck gerecht mee voor de avondmaaltijd.

Registratie:
* Registratie via contact@carolinesjegers.com.
* Je registratie is pas compleet van zodra je het bedrag of een voorschot hebt overgeschreven.
* We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten in de yurt. Reserveer daarom tijdig je plekje