Verdiepende kennismakingscursus:

Natuurlijke en Authentieke Geneeskunde

Tijdens 3 zaterdagen gidsen we je door een verdiepende kruidencursus.

We leggen de nadruk op de genezende en versterkende werking van voornamelijk inheemse flora en voeding.

Carlos Agudelo Diaz en Liesbet Le Roy begeleiden de cursus. Carlos, Colombiaan, heeft zijn hele leven in en met de natuur van de Amazone geleefd en kent als geen beter de genezende werking van vele planten. Onze cursus zal bestaan uit uitvoerige besprekingen van planten van bij ons, herkenning als ook praktijkoefeningen.

De cursus gaat door op zaterdagen: 4, 11 en 18 november. Telkens van 9.30u tot 15.30u

Deelnameprijs: 90euro voor de volledige cursus.

Het is mogelijk om 1 of 2 dagen mee te doen aan 35 euro/dag

Wat is er inbegrepen?: cursusmateriaal, groentesap en verse soep

Locatie: Woongemeenschap De Weegbree, Hoogstraat 64 in Onze -Lieve- Vrouw -Waver

Wie zijn wij?

Carlos Aryuna Agudelo Diaz, geboren en opgeroeid in de Colombiaanse Amazone, leerde van kleins af aan te leven in en met deze overweldigende natuur. Zijn moeder en familie leerden hem de traditionele en natuurlijke geneeskunde van de Amazone en daarbuiten.

Zijn naaste familie leeft tot op de dag van vandaag erg verbonden met de natuur en zijn experts in het zelfvoorzienend bestaan.

De kennis en verbintenis van Liesbet Le Roy met de plantkundige geneeskunde is voortgekomen uit haar verblijf en reizen doorheen Zuid- Amerika. Beetje bij beetje kwam ze met geneeskrachtige kruiden en planten in contact:

“Dankzij een prachtige opvolging van een dokter in de natuurlijke geneeskunde, wist ik vrij te maken van verschillinde fysieke en psychische kwaaltjes. Toewijding, volhouden en verbintenis zijn daarbij belangrijke peilers. Meer en meer ging ik onderzoeken, lezen en experimenteren.”

Graag delen wij onze kennis en passie met jullie tijdens deze 3 daagse cursus.

Wat kan je verwachten?

Samen met jullie zullen we de genezende en energetische werking van verschillende planten, bloemen, “onkruid”,… bespreken. We leggen onze focus op eenvoudige technieken en natuurelementen die we gemakkelijk en dichtbij huis kunnen vinden.

We geven aandacht aan veelvoorkomende kwaaltjes, zoals griep, hoest, maag en darmklachten, menstruatiepijnen,.. Maar nemen ook breuken, littekens, slaapproblemen onder de loep.

Verder gaan we ook stilstaan bij enkele natuurlijke cosmeticaproducten. Voedingselementen die ons helpen in het genezings- en versterkingsproces van ons lichaam.

Onze cursus zal bestaan uit toelichting van planten en hun gebruiken. We nemen zeker ook de tijd om enkele medicijnen met jullie klaar te maken en technieken te oefenen.

Ook de energetische werking van planten, kruiden en bloemen krijgen aandacht tijdens onze activiteiten.

Een cursusdag zal er als volgt uit zien:

9.15u: Aankomst en ontvangst. Water en Thee zal voorzien zijn

9.30u Start: Elke cursus zal starten met enkele opwarmingsoefeningen. Daarom vragen we jullie ook tijdig aanwezig te zijn.

10u-12.30u: Deel 1 , met halverwege een korte pauze. Groentesap wordt voorzien.

12.30u 13.15u: Pauze met verse soep voor allen. Verder mag u een kleine lunch meenemen.

13.15u-15u: Start deel 2

15u. 15.30u Afronding, vraag en deelronde

Neem een schriftje en schrijfgerei mee. Gemakkelijke en warme kledij. Op het einde van de dag zullen jullie ook telkens de behandelde planten en recepten op papier meekrijgen. ( of per mail versturen)

Hoe inschrijven?

Stuur een mailtje naar liesbetleroy1@gmail.com, met vermelding van de cursus, je naam, leeftijd, gsm nummer. Of bel me even op 0487 127 401.

Op voorhand inschrijven is verplicht. De Cursus gaat door vanaf 6 deelnemers met een maximum van 12 personen.

Volledige deelnameprijs op de eerste dag contant te betalen. De deelnameprijs ( 90 euro) bevat cursusmateriaal, recepten, groentesap en soep.

Wij vragen dan ook bij annulatie ( ookal werken we niet met voorafbetaling) ons tijdig te verwittigen.

Deelname aan 1 of 2 dag(en) is mogelijk. Hiervoor bedraagt de prijs35euro/dag. Om een vollediger beeld te hebben over de geneeskrachtige werking van planten, kruiden en voeding, is het echter aan te raden de 3 zaterdagen te volgen.

Wij kijken er alvast naar uit jullie mee op pad te nemen doorheen deze inspirerende cursus.

Con Muchos saludos

Liesbet en Carlos